Ügyészség

2020.10.19. 10:44

Rávette társát, hogy raboljon ki egy szombathelyi dohányboltot – Indítványozták a letartóztatását

A megalapozott gyanú szerint a nő elvitte a társát – egy férfit – autóval a dohánybolthoz, ahová bement, hogy felderítse a terepet, és vásárolt is.

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta vasárnap annak a nőnek a letartóztatását, aki rávette a társát, hogy raboljon ki egy dohányboltot Szombathelyen 2020 májusában. A megalapozott gyanú szerint a nő elvitte a társát – egy férfit – autóval a dohánybolthoz, ahová bement, hogy felderítse a terepet, és vásárolt is.

Ezt követően a nő visszament a gépkocsihoz és átadott egy airsoft típusú fegyvert a társának. A férfi bement a boltba, ahol ekkor nem volt rajta kívül vásárló, és kért az eladótól egy doboz 1.470 forint értékű cigarettát. A férfi eltette a cigarettát, majd elővette az airsoft fegyvert, ráfogta az eladóra és követelte a bevételt.

Az eladó megijedt, kitett a pultra 110.000 forintot, amit a férfi eltett, majd távozott az üzletből. A nő és a férfi később elfelezték a zsákmányt a férfi lakóhelyén.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. október 18. napán elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően. A közleményhez csatolt, a nyomozás során lefoglalt, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

által rendelkezésre bocsátott felvételt az üzlet kamerája készítette az elkövetéskor.

Előzmények:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/igy-raboltak-ki-a-szombathelyi-dohanyboltot-videoval-4002963/

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/fegyverrel-raboltak-ki-egy-dohanyboltot-szombathelyen-4000218/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában