Bírság

2020.10.28. 07:00

Sokba került Rambo, a bakkecske szökése gazdájának

450 ezer forintos bírsággal sújtották a kecsketartót, arra is kötelezték, hogy rendezze állatai környezetét, és akadályozza meg szökésüket. Kiderült, a kutya sem volt beoltva, most ezt is pótolni kell.

Budai Dávid

Rambo rettegésben tartotta a szomszédokat

Fotó: Unger Tamás

Még szeptember végén írtunk annak a családnak a kálváriájáról, akiket augusztus óta egy kameruni bakkecske tart rettegésben, mivel a közelben élő osztrák tulajdonosa nem hajlandó gondoskodni az állat megfelelő őrzéséről. A Rambo névre hallgató hatalmas állat megfékezésére többször kérték szomszédjukat. Ám ő nem volt hajlandó együttműködni, ezért a helyi jegyzőhöz fordultak, aki azonban elfogultság miatt másik eljáró hatóság kinevezését kérte a kormányhivataltól. Az ügy így került a szombathelyi jegyzőhöz, aki 450 ezer forintos állatvédelmi bírsággal sújtotta az osztrák állattartót, és egyben kötelezte a terület rendezésére, szökésbiztos kerítés építésére.

Rambo rettegésben tartotta a szomszédokat
Fotó: Unger Tamás

Továbbá – az állattartó épületek miatt – építéshatósági eljárást is kezdeményezett az osztrák tulajdonossal szemben. Az indoklás szerint a nagy összegű pénzbírság kiszabásának oka, hogy a tulajdonos a többszöri felszólítás ellenére sem tett semmit azért, hogy a tarthatatlan helyzetet megszüntesse, ráadásul az állat valós veszélyt jelentett környezetére. A vizsgálat közben azt is kiderítette, hogy a tulajdonos kutyája nem kapta meg a kötelező oltást, így most azt is pótolnia kell. A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, az ellen legfeljebb közigazgatási per indítható. Erdősi Péter, a bejelentést tevő szomszéd elmondta: örül a határozatnak, és bízik benne, hogy végre megoldódik a helyzet.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koszegen-rettegnek-rambotol-a-kecsketol-4291955/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában