Táncsport Magyar Bajnokság

2020.10.01. 07:00

Tánc a kristálycsillár alatt a sportházban

A Magyar Táncsport Szakszövetség a márciusban elhalasztott TáncSport Magyar Bajnokságokat Budapest helyett Szombathelyre, az Agora – Művelődési és Sportházba hozta el. A hétvégi eseményről a Szakszövetség és a Claudius Táncsport Egyesület elnökei, a Lorigo TSE művészeti vezetője, valamint Horváth Soma, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere tartott tegnap sajtótájékoztatót.

Polgár Patrícia

Ízelítő a verseny hangulatából a szerdai sajtótájékoztatón a sportházban

Fotó: Unger Tamás

Az alpolgármester elmondta: az önkormányzat 2 millió forinttal támogatja a rendezvényt, amiért cserébe egyetlen dolgot kértek: a járványügyi előírásoknak megfelelően tartsák meg azt. Zsámboki Marcell, a Szakszövetség elnöke mindenkit biztosított afelől, hogy a szervezésnél elsődleges szempont volt a résztvevők lehető legnagyobb biztonsága, betartva a kormányzati és a helyi járványügyi intézkedéseket: 600 főben maximalizálták a létszámot, ebben benne vannak a táncosok, a közönség és a közreműködők is. Nem nyitják meg a lelátókat, asztalokat helyeznek ki székekkel. A bejáratnál mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét, a versenyzőknek hivatalos nyilatkozatot kell tenniük, hogy az elmúlt két hétben nem léptek kontaktusba külföldi vagy vélhetően beteg személlyel, illetve hogy nincs olyan tünetük, ami megbetegedésre adhat gyanút.

Ízelítő a verseny hangulatából a szerdai sajtótájékoztatón a sportházban Fotó: Unger Tamás

A versenynapokon két nagyobb szünetet is beiktatnak, amikor fertőtlenítéseket végeznek. A gyerek korcsoporttól a senior korosztályig latin és standard táncokban húsz kategóriában mérkőzhetnek meg a párosok. A Formációs Magyar Bajnokságot is itt rendezik. Szombaton adják át a szakszövetség életmű-, örökös pontozóbírói és nívódíjait is. Utóbbi díjazottjai közt lesz a Lorigo TSE, valamint a Claudius Táncsport Egyesület táncosai. A hangulatot egy 6 méter átmérőjű kristálycsillár fokozza, a jövő héten induló Dancing With The Stars szereplői közül is feltűnhetnek itt néhányan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában