Sikeres a fúvósok kampánya

2020.10.30. 17:30

Új uniformis a kőszegi zenekar 155. születésnapjára

Közösségi finanszírozókampányt indított Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara, hogy fennállásuk 155. évfordulójára elkészülhessen vadonatúj egyenruhájuk.

Tóth Kata

Ők nem vásnak el, de az egyenruha igen. Eljött az ideje, hogy átöltözzenek

Fotó: Unger Tamás

A zenéjüket kedvelőket szólították meg a fúvósok: közösségi kampányukhoz kérik a hallgatóság támogatását. Méltóképpen szeretnék megünnepelni fennállásuk 155. évfordulóját, amihez „nem is adhatna más elegánsabb díszletet, mint egy ropogós, új uniformis”. Az október 19-én indított kezdeményezésben 1450 eurónyi támogatást célzott meg a zenekar. A hatalmas összefogás jóval a teljesítési határidő előtt meghozta az eredményét: bár 21 nap állt rendelkezésre a gyűjtésre, kedden este már 101 százalékon állt a mutató.

Ők nem vásnak el, de az egyenruha igen. Eljött az ideje, hogy átöltözzenek Fotó: Unger Tamás

Az adatlap szerint 78 támogató adta össze az összeget, amely, mint Németh Balázs elnöktől és Szilágyi Miklós karnagytól megtudtuk, az egyenruha tervezésére és a mintadarabok elkészítésére lesz elegendő. Hálásak minden eddigi adományért, és azt is említik: a kampány november 9-én ér véget, de van 15 nap „túlgyűjtési lehetőség”. A célösszegen felül befolyó pénz is jól jön, az 56 egyenruha elkészítése több millió forintba kerül. Aki még hozzájárulna ahhoz, hogy megjelenésében és színvilágában is modern, a mostaninál formabontóbb stílusú egyenruhájuk elkészülhessen, az keresse fel a stagehive.eu/hu/kampany/155 oldalt.

Bemutatkozójukban azt írják: fiatal és fiatalos tagjaik lelkesen szórakoztatják Kőszeg, a megye, Magyarország és számos más ország zeneszerető közönségét. Lelkesen próbálnak egész évben, hogy begyűjthessék üzemanyagukat: a sok csillogó tekintetet, gratulációt, vastapsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában