Újabb személyek produkáltak pozitív koronavírus-tesztet Vas megyében

Vasban már összesen 949 regisztrált esetet tartanak nyilván, ami vészesen közelít az ezerhez.

vaol.hu

Fotó: Elekes Gergő/feol.hu

Ahogy arról beszámoltunk, 920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 40 782 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 27 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 595 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 44%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti. 1538 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 156-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Arról is írtunk, hogy hétfőről keddre 50 fővel, azaz jelentősen emelkedett az igazolt koronavírusos betegek száma megyénkben. Keddről szerdára némileg mérséklődött a helyzet, de még így is 34 újabb személynél mutatták ki a fertőzést az elmúlt 24 órában megyénkben, ami még mindig soknak mondható. Vasban már összesen 949 regisztrált esetet tartanak nyilván, ami vészesen közelít az ezerhez. Az elmúlt három nap adatai alapján ismét több, mint 100-an, egészen pontosan 118-an kapták el a fertőzést megyénkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában