Az önkormányzat 30 éve

2020.10.13. 07:00

Vasvár egykori és mai képviselői, vezetői emlékeztek, ünnepeltek

Az egyes ciklusok önkormányzati képviselői, a város korábbi és jelenlegi vezetői, a hivatalban három évtizede dolgozó munkatársak ünnepelték közösen az önkormányzatiság 30. évfordulóját.

Pogács Mónika

V. Németh Zsolt, Kovács Tilda és Tóth Balázs

Fotó: Szendi Péter

Az ülés kezdetén Tóth Balázs polgármester meggyújtotta az emlékezés gyertyáját a ciklusok során tisztséget betöltő, de időközben elhunyt képviselők és Papp Lajos volt polgármester tiszteletére. A városvezetők ezután hivatalba lépésük sorrendjében emlékeztek viszsza munkájuk nehézségeire és a sikerekre. A sort V. Németh Zsolt ország gyűlési képviselő kezdte, aki visszaidézte a korszerű önkormányzatiság megteremtésének kezdeteit országos és helyi kitekintésben is.

– Szép és emelkedett tevékenység, amit egy polgármester, egy képviselő végez. Vezető nélkül anarchia lenne. Vezetőnek lenni pedig megbecsülés a választók részéről – fogalmazott a politikus, majd polgármesteri munkájának néhány fontos állomását is felidézte. Végül megköszönte képviselőtársainak a város fejlesztéséért végzett közös munkát. Tőle Kovács Tilda vette át a szót, aki alpolgármesterként dolgozott együtt V. Németh Zsolttal. Miután kiderült, hogy államtitkári pozícióval bízzák meg elődjét, nem kevés dilemma után vállalta a városvezetést. Polgármestersége alatt városfejlesztési pályázatok írásában is aktív volt az önkormányzat. – Vezetői munkámhoz azonban nélkülözhetetlen volt Vasvár civil szervezeteinek támogatása, kölcsönösen jó kapcsolatot sikerült kialakítani – utalt egy fontos humán városépítő elemre Kovács Tilda.

V. Németh Zsolt, Kovács Tilda és Tóth Balázs Fotó: Szendi Péter

Tóth Balázs polgármester zárta a felszólalók sorát. Elmondta: a polgármesteri tisztséget betölteni fontos közszolgálat. A munka során a folyamatos változásokhoz kellett igazodniuk munkatársaival, ezt rendre sikerrel megoldották.

A polgármester a városfejlesztésben képviselőtársaival, munkatársaival elért közös büszkeségként sorolta a kilátó, a játszótér, a helyi termelői piac, a bölcsőde kialakítását és az iparterület fejlesztését.

Az önkormányzatiság 30. születésnapját ünneplő összejövetel ajándéktárgyak átadásával, múltidéző beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában