bíróság

2020.11.30. 12:59

Elítélték a szír embercsempészt, akit Szombathelyen fogtak el

Az ítélet nem jogerős.

vaol.hu

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a Németországban élő, szír állampolgárt, aki telefonon keresztül megállapodott egy ismeretlen személlyel, hogy Magyarországon a szerb határtól az osztrák határig autóval elszállít olyan személyeket, akik magyar államhatáron illegálisan lépnek be és ki. Ezért 500 eurót ígérek neki. November 24-én találkozott Bécsben az ismeretlen személlyel, aki kibérelt egy autót a terhelt nevére, és adott neki 100 eurót is a költségeire – írja a birosag.hu

A vádlott az azt követő napon Magyarországra érkezett, megkapta a GPS koordinátákat, ahol fel kellett vennie a csempészett személyeket, és ahova szállítani kellett őket.

Négy szír állampolgár november 25-én a szerb-magyar határon, a kerítésen átmászva Magyarország területére beléptek, a terhelt pedig 26-án egy erdő szélén vettel fel őket. A csempészett személyek Ausztriába szerettek volna eljutni, a vádlottnak a magyar-osztrák határhoz kellett volna szállítania őket, valamint ott megmutatni, hogy merre tudnak átjutni a határon. A terheltet viszont a csempészett személyekkel együtt elfogták Szombathelyen a 86. számú főúton, közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentés, illetve enyhítés érdekében. A járásbíróság elrendelte a vádlott letartóztatását, a vádlott és védője e döntéssel szemben szintén fellebbezést terjesztett elő – írja a birosag.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!