Ausztria

2020.11.20. 12:01

A burgenlandi idősotthonokban minden halálesetért a koronavírus a felelős

A második CoV-hullám az elsőnél lényegesen nagyobb erővel éri el az osztrák ápolási illetve idősotthonokat. Az őszig nem volt haláleset, a második hullámban azonban már 19 otthonban élő idős személy hunyt el.

orf.at, vaol.hu

20200311 Csepreg Látogatási tilalom az intézményekben a koronavírus miatt a csepregi Területi Gondozási Központban. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Illusztráció/Unger Tamás

A koronavírus koordinációs stábjának munkatársai szerint csütörtökig Burgenlandban koronavírus miatti fertőzésben 19 idősotthonban lakó hunyt el. Ezek a halálesetek csak a járvány második hullámában, az őszi időszakban következtek be. Ez Rudolf Anschober egészségügyi miniszter egy tájékoztatásából derül ki – tájékoztat az orf. at.

A látogatókat is tesztelik az otthonokban

Tavasszal a burgenlandi idősek otthonában nem történt koronavírus okozta haláleset. A tartományban a teszteléseket nagyon korán megkezdték az otthonokban, és az átfogó szűrés utolsó szakaszában vannak – mondja Leonhard Schneemann tartományi tanácsos. Emellett nyáron érvényben volt az egyik legszigorúbb látogatói szabályozás Ausztriában, és október vége óta gyorsteszteket is végeznek az otthonok látogatói számára.

Az új koronavírus-fertőzések görbéje jelenleg kissé laposodik Ausztriában, de a hét napos előfordulás még mindig túl magas. Az érték arról tájékoztat, hogy egy régióban hány ember betegszik meg újonnan hét nap alatt – 100 000 lakosra számítva. Az AGES adatai szerint Burgenlandban az összes szövetségi állam közül a legkevesebb a hét napos előfordulási arány van, 377 körül, ezt Alsó-Ausztria és Bécs követi. A legmagasabb értékek nyugaton vannak, az éllovas jelenleg Salzburg 778 körüli fertőzés számmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában