Az árkokat is rendbe teszik

2020.11.13. 07:00

A heves esőzések nyomán kialakult kritikus helyzetet orvosolják Sárváron

A nyári heves esőzések a város több pontját elárasztották, megteltek vízzel az árkok, pincék, és volt, ahol az úton hömpölygött a víz. Minden kritikus helyszínt megvizsgáltak az önkormányzat szakemberei.

Pajor András

Fotó: PÁS

– A város elfogadott csapadékvíz-elvezetési koncepciója alapján a település kritikus pontjain alakítjuk át a rendszert – mondta Kondora István polgármester. A csatornatisztítás első üteme augusztus végén zajlott.

A folytatásban az Ungvár, a Petőfi, a Dózsa, a Gárdonyi, a Kiss János altábornagy, az Ikervári, a Markusovszky és az Iskola utcáktól kezdve a többi kertvárosi utcák is sorra kerülnek.

– Létrejött a csapadékvíz-elvezető rendszert tisztító projekt és elkezdik az árkok mélyítését is, de a hosszú távú megoldások kidolgozásához is hozzáfogott az önkormányzat. Jövőre az Eperjes utca korszerű rendszere készülhet el – mondta Szabó Zoltán alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában