A Savaria Technikum két osztálya már múlt hét óta otthonról tanul

Szigorú korlátozások lépnek életbe mától: egyebek mellett az, hogy a középiskolától digitális munkarendre áll át az oktatás. Megelőzte az élet az intézkedéseket: van olyan vasi iskola, ahol már múlt hét óta otthonról tanulnak egyes osztályok.

Vas Népe

A kollégiumból ki kell költözniük a diákoknak

Fotó: Cseh Gábor

A népegészségügyi hatósággal egyeztetve online oktatásra tért át a Savaria Technikum és Kollégium két 10. osztálya is. Az egyik múlt szerdától, a másik múlt csütörtöktől tanul otthonról, jegyezte meg még korábban Sümegi Tamás, az intézmény igazgatója. Azóta kiderült, hogy a középiskolák mától digitális oktatásra állnak át, és a kollégiumok is bezárnak.

A Savariához tartozó diákszállást 73 tanuló hagyja el, de a többi kollégiumból is ki kell költözniük a középiskolásoknak. Az Oktatási Hivatal erről levélben értesítette az intézményeket. Azt is rögzítették, hogy különleges engedéllyel használhatják a kollégiumokat azok a gyerekek, akik érettségizni mennek.

Több iskola a honlapján közli a legfrissebb járványügyi adatokat. A celldömölki Berzsenyi-gimnázium is rendszeresen beszámol az aktuális Covid-helyzetről. Mint írják, hét tanulójuk van karanténban, az iskola többi tanulója és dolgozói között a hét eleji állapot szerint nincs koronavírusos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában