Vádemelés

2020.11.04. 16:00

Állampolgári bejelentés buktatta le a bíróság elé állított embercsempészt

A Szombathelyi Járási Ügyészség 2020. november 4. napján bíróság elé állította, azt az őrizetben lévő egyiptomi férfit, aki három líbiai állampolgárt akart illegálisan Magyarországról Ausztriába és a testvérét illegálisan Szlovénián keresztül Olaszországba juttatni – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció!

A vád szerint 2020. október 30-án a szerb-magyar határt illegálisan átlépő – a kerítésen átmászó – testvérét és három líbiai migránst vett fel a vádlott a déli határ közelében, egy erdős területen az általa vezetett kisteherautóba, hogy segítséget nyújtson a líbiaiaknak a magyarosztrák, illetve testvérének a magyar-szlovén államhatár jogellenes átlépéséhez.

2020. november 1-én Vas megyében, Nemesbőd közelében az M86-os autóúton azonban kifogyott az üzemanyag a vádlott által vezetett és a migránsokat szállító gépjárműből. A vádlott gyalog ment üzemanyagért a néhány kilométerre lévő benzinkútra.

A rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy egy migráns kinézetű személy gyalogosan közlekedik az M86-os autóút felé. A kiérkező rendőrjárőr a vádlottat előállította. A 4 migráns meglátta a rendőrautót és a helyszínről elmenekült.

A Szombathelyi Járásbíróság ítéletében a tényállást a váddal egyezően állapította meg és a vádlottat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt két év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztett, továbbá négy évre kiutasította Magyarországról és az embercsempészéshez használt kisteherautót elkobozta.

Az ítélet jogerős.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/embercsempeszes-gyanuja-miatt-allitottak-elo-egy-egyiptomi-ferfit-szombathelyen-4389250/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában