A sárvári rendőröknek tűnt fel

2020.11.13. 12:49

Bíróság elé állították a szír embercsempészt

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénteken bíróság elé állította azt a szír állampolgárságú, Németországban tartózkodási engedéllyel rendelkező férfit, akit kedden  tetten értek Szombathelyen, amint hét szír férfit szállított át Magyarországon, abból a célból,  hogy jogellenesen lépjék át a magyar-osztrák államhatárt – tájékoztatott  Dr. Simon József főügyész.

A vádirat szerint a vádlott egy internet alapú üzenetküldő szolgáltatás segítségével vette fel a kapcsolatot az egyik szír állampolgárral, akivel megállapodott abban, hogy őt és hat társát fejenként 2.500 euró ellenében eljuttatja Ausztriába a szerb határtól a magyar-osztrák határon át.

A hét szír állampolgár a jogszabályi rendelkezések megszegésével, a határátkelő állomásokat kikerülve, a zöld határon lépte át a szerb-magyar határt hétfőn, majd telefonon értesítették a vádlottat, aki felvette őket a déli határ közelében és elindult velük a magyar-osztrák határ felé.

A sárvári rendőröknek tűnt fel a német rendszámú, sötétített üvegű, láthatóan túlterhelt személygépkocsi az M86-os főúton. A járművet követték, időközben értesítették a szombathelyi rendőröket, majd az ő segítségükkel megállították Szombathelyen.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 4 évre kiutasított az ország területéről, továbbá elrendelte az elkobzását az elkövetéshez használt gépkocsinak.

Az ítélet jogerős – tudtuk meg Dr. Simon József főügyésztől.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/illegalis-bevandorlokat-fogtak-szombathely-hataraban-4412419/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában