átadó

2020.11.27. 14:00

Biztonságos ajándékot kapott három család a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól

Jákfa három, anyagilag rászoruló, illetve sokgyermekes családja kapott füst-, illetve szén-monoxid érzékelő készüléket a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából.

Polgár Patrícia

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Csütörtök délelőtt volt az átadó.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán keresztül az Országos Tűzmegelőzési Bizottság minden évben támogatja a szerényebb sorban élőket füst- vagy szén-monoxid-érzékelő készülékek osztásával, bizton­ságosabbá téve ezzel az életkörülményeiket.

A kezdeményezésben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hét felajánlott érzékelője közül három Jákfára került – az igazgatóság célja idén az volt, hogy kisebb települések is részesülhessenek az adományban. A készülékeket Csende Sándortól, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokától vehették át a falu polgármestere, Fodor Lászlóné által ajánlott jákfai családok.

A polgármester asszony ezen felül szeretné a település újonnan alakult önkéntes tűzoltó egyesületének bevonásával népszerűsíteni a készülékek használatának fontosságát a lakosság körében, hiszen a téli időszakban még mindig rengeteg lakástűz és szén-monoxid-mérgezés történik, ami megelőzhető lenne ezeknek a készülékeknek a felszerelésével.

(Kiemelt képünkön: A három kedvezményezettből ketten tudtak részt venni a csütörtöki átadón: a négygyermekes Nagy András és Horváth Eszter kisfiukkal, Benett-tel vették át az adományt, a Horváth családot a nagypapa, Imre képviselte)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában