A csapadékvízrendszer egy része 125 millió forintból újulhat meg

2020.11.01. 07:00

Elavult a hálózat, fejlesztésére most támogatást kapott Sitke

Megszületett a támogató döntés: ebből megújulhat a sitkei Dózsa György utca csapadékvízelvezetése – jelentette be Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Morgós István polgármester a beruházás tervezett helyszínén

Fotó: Ohr Tibor

– Nagyon elavult volt már a hálózat itt, a Dózsa György utcában – mondta el Morgós István, Sitke polgármestere. A Területi Operatív Program nyertes pályázatának köszönhetően most csaknem 125 millió forintból tehetik rendbe az utca csapadékvíz-elvezetési rendszerét. Az utca egyik oldalán teljesen felújítják a régi árkokat és a kapubejárókat is. Ezek az árkok el voltak tömődve, nagyon rossz állapotban voltak, nem tudták már ellátni a funkciójukat. A másik oldalon többségében új házak vannak, ott folyókát alakítanak ki.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Morgós István polgármester a beruházás tervezett helyszínén
Fotó: Ohr Tibor

A környezettudatosság jegyében a vizet nem elvezetik, hanem egy szikkasztóval vezetik vissza a talajba. Morgós István polgármester kiemelte, a mostani pályázat ismét hozzájárul ahhoz, hogy Sitke még élhetőbb legyen. Mint mondta, jelenleg is zajlik az óvoda és az óvodaudvar felújítása, az óvodai eszközök beszerzése, az energetikai korszerűsítési pályázaton is nyertek, jelenleg a támogatási szerződés aláírására várnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában