A veszélyes hulladékot is elszállíttatják

2020.11.16. 07:00

Hegyhátsáli lakosok vitték el a gumikat az erdő széléről

Egy olvasó fotózta le az illegális szemétlerakót, amelyet Hegyhátsálhoz tartozónak vélt. A helyieket bántotta, hogy a falujukhoz kötve ilyen hír jelent meg, ezért összefogtak, és szombaton elszállították az autógumikat, pedig a terület nem hozzájuk tartozik.

Vas Népe

20201114 szemétszedés, Horváth Magdolna polgármester, Hegyhátsál, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Már jelezték nekem a nyáron, hogy autógumikat halmoztak fel a bokrok alatt. A terület Katafához tartozik, az erdő magántulajdonosoké. Az egyik tulajdonos rendőrségi feljelentést is tett, az anyag „ismeretlen tettes”-sel átkerült az ügyészségre – tudtuk meg Horváth Magdolna polgármestertől.

Horváth Magdolna polgármester (a háttérben) is részt vett az illegális
szemétlerakó felszámolásában Fotó: Szendi Péter

– A Nádasdi Közös Önkormányzati Hivatal már kereste a megoldást a problémára, amikor megjelent az a fotó, ami Hegyhátsálhoz kötötte a szemetet. A helybeliek úgy érezték, hogy azonnal tennünk kell valamit, ezért most utánfutókkal elhordtuk az autógumikat. Az illegálisan lerakott szemét egy másik része veszélyes hulladék, rövid időn belül azt is elvitetik.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/olvaso/aldatlan-allapotok-uralkodnak-a-hegyhatsal-melletti-erdoben-fotokkal-4408504/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában