Áll a város karácsonyfája

2020.11.20. 07:00

Fénylő ünnepvárás Sárváron

A belváros kandeláberein már elhelyezték a fényfüzéreket, a Posta téren pedig áll a város karácsonyfája. Ünnepi díszbe öltözött Sárvár, ha az adventi programok el is maradnak.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A város tíz méter magas Nordmann-fenyőfája a Hegyközségből érkezett a Bödei család ajándékaként: a tavaly elhunyt családfő szerette volna, hogy a hatalmas fa örömet hozzon advent idején. A téren is karácsonyi fények lesznek. Azonban az érvényben lévő veszélyhelyzet miatt a szervező Nádasdy Kulturális Központ és a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. lemondta az adventi vásárt.

Korábban a téren felállított színpad fogadta a karácsonyi ünnepkör idején a fellépő együtteseket és programokat. A vasárnapokon pedig a város koszorúján a civil szervezetek gyújtottak meg egy-egy gyertyát. Az idén műsorok sem lesznek a koronavírus-járvány miatt.

Az adventi gyertya lángjai a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében lobbannak majd fel négy alkalommal. Az ünnepi perceket a közösségi oldalak mellett a helyi média közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában