Több száz hívás

2020.11.26. 07:00

Fidesz: telefonon érkezik a segítség

Országos telefonos akcióba kezdett a Fidesz: hogylétükről kérdezik a 65 év felettieket és felajánlják segítségüket a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában. Hende Csaba országgyűlési képviselő és csapata több száz hívást indított már az első nap, az eddigi visszajelzések pozitívak.

Cseh-Egyed Bernadett

Tavasszal már volt egy hasonló kezdeményezés, a koronavírus-járvány gyors terjedése most ismét indokolttá tette, hogy emlékeztessék a legveszélyeztetettebb korosztályt: nem célszerű kimozdulniuk ezekben az időkben, amennyire lehet, minimalizálják a találkozások számát. Hende Csaba országgyűlési képviselő érdeklődésünkre elmondta: azokat a 65 év feletti szombathelyieket és a körzetbe tartozó tizenegy kistelepülés idős lakóit hívják fel, akik korábban hozzájárultak telefonszámuk használatához, de bárki más is fordulhat hozzájuk nyugodtan segítségért.

– Az aktivistáink és a Fidelitas tagjai ha a szükség úgy hozza, bevásárolnak, intézik a gyógyszerek kiváltását, összegyűjtik a faleveleket és kutyát is sétáltatnak. Össze kell fognunk, össze kell tartanunk ezekben a nehéz időkben, és a legveszélyeztetettebbeket kell elsősorban megvédenünk. Ebben sokat segít az idősáv bevezetése is, de a legszerencsésebb az lenne, ha minél rövidebb időre hagynák el otthonukat az idősek – hangsúlyozta Hende Csaba.

Hozzátette: már az első nap több száz hívást indítottak, mindenki örült annak, hogy a hogyléte felől érdeklődnek és jó néven vették a segítség felajánlását. A telefonálást mindaddig folytatják, míg mindenkit el nem érnek.

(Kiemelt képünkön: Hende Csaba: pozitív visszajelzéseket kap az akció)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!