Érdekes megfigyelések

2020.11.18. 07:00

Füles vöcsök meg keresztcsőrű is mutatkozott Vas megyében

Madármegfigyelésekben gazdag napokat hozott a november közepe Vas megyében, látszik a terepmadarászok online jegyzékében.

Vas Népe

A madármegfigyelők tanúi lehetnek annak, hogyan válik madarakkal benépesülő vizes élőhellyé a dozmati tó. Azt mondják, a most megjelent sereg egyelőre nagyon ígéretes

Fotó: Szendi Péter

A hónap közepén mutatkozott füles vöcsök, sarki búvár, keresztcsőrű és kormosfejű cinege is Vas megyében – látható a terepmadarászok online feljegyzései között.

A szakemberek által érdekesnek és izgalmasnak ítélt megfigyelések sorába került ez a négy észlelés. Füles vöcsökből hármat láttak egyszerre, sarki búvárból egyet, ezeket Táplánszentkereszten figyelték meg hozzáértők. Velemben mutatkozott egyszerre hat keresztcsőrű és négy kormosfejű cinege november derekán.

Az érdekesek sora mellett az összes megfigyelés közé fért másik kettő Vas megyei helyszín és három madárfaj: Rábapatyon kettő nyílfarkú réce és egy rétisas, Bükön egy heringsirály került madarászok szeme elé az utóbbi napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában