Ismét a vészhelyzeti forgatókönyv lépett életbe Vépen

Ismét a vészhelyzeti forgatókönyv lépett életbe, hetente vezetői értekezleten tekintik át a város Covid-helyzetét. Az aktualitásokról a városvezető számolt be.

VN

Vépi óvoda bezárás, 20201111, ut, Vép, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az óvodába jelenleg ötven gyermek jár. Az óvónők és a dajkák között most nincs karanténban újabb személy. Egy nap többször is végeznek felületi fertőtlenítést, takarítást, az ózonos fertőtlenítés azonban az egészségügyi hatóság szerint nem indokolt, tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől.

Az iskolában is sok a hiányzó gyerek, a tanárok közül többen karanténban vannak. Mind az óvodába, mind az iskolába járó gyerekek szüleit arra kérik, hogy jelezzék, amennyiben gyermekük a vírus miatt marad otthon. A nevüket nem teszik közzé, de a további viselkedési szabályokra a közösségben ez mindenképpen hatással van. A kultúrházban minden rendezvény elmarad, terembérletet sem szolgáltatnak. Elmarad az iskolai szülői közösség adventi vására is. A konyha zavartalanul működik, alapanyag-ellátásban sincs fennakadás.

Tegnap érkezett a szociális tűzifa. A Gamesz nagy munkája ezt feldarabolni és az igénylőknek kiszállítani. A gondozási központ a kialakult rend szerint végzi munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában