Az év önkénteseit is megválasztják

2020.11.04. 07:00

Jótékony gyerekek és rajzpályázat

Négy civil szervezet képviselői beszéltek novemberi programjaikról, felhívásaikról a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ keddi sajtóreggelijén.

Tóth Kata

Fotós: © Unger Tamás

Hat éve indult a Huncut Klub a Vasi Ifjúságért Egyesület szervezésében, 12 kisgyermekes családot fognak össze. A következő két hónap a jótékonyság jegyében telik: folytatják tavalyi akciójukat, amelyben kézműves ajándékokkal készültek a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény lakóinak. A családok most otthon készítik el a tárgyakat, a gyerekek videóüzenetben mondják el jókívánságaikat – hallottuk Borsos-Lajos Krisztina programkoordinátortól.

A 135 éves Szombathelyi Szépítő Egyesület Szépséges Szombathely címmel írt ki rajzpályázatot.

Németh Balázs, Szilágyi Miklós, Meskó Krisztián, Borsos-Lajos Krisztina, Bődi Lívia és Simon Ádám a sajtóreggelin
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A pályázók bármilyen rajztechnikával készült alkotást beküldhetnek december 15-éig. Fontos, hogy a rajzok hátulján olvashatóan szerepeljenek az elérhetőségek – emelte ki Bődi Lívia elnök.

Már beszámoltunk a Kőszeg Fúvószenekaráért Alapítvány kampányáról: arra gyűjtenek, hogy kiszolgált egyenruhájukat újra cseréljék. Németh Balázs elnök és Szilá­gyi Miklós karnagy kedden arról is beszéltek, hogy továbbra is nagy szükségük van támogatókra.

Az év Vas megyei önkéntese díjról a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke, Simon Ádám beszélt. Ifjúsági, közművelődési, civil, szociális és sport kategóriában adnak elismerést, közönségszavazás is lesz. November 27-éig jelölhetnek a civil, non- és forprofit szervezetek, intézmények és önkormányzatok. A díjátadót december elejére tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!