A Magyar Falu Programban nyertek pénzt

2020.11.13. 13:00

Megújult az út az óvoda és a bolt előtt Pornóapátiban

Felújított útszakaszokat adtak át csütörtökön a faluközpontban: az óvoda és a bolt előtt. Utóbbinál rendkívül nagy a forgalom, sok autó megfordul, nagyon tönkrement ez a terület, és régóta szerették volna rendbe tenni. Most sikerült.

Merklin Tímea

Dr. Hende Csaba, dr. Linhárt Gábor és Fülöp Orsolya az útátadáson

Fotó: Cseh Gábor

A bolt előtti résszel együtt újították fel az óvoda előtti útszakaszt is a Magyar Falu Programban az idén nyert 16 millió 100 ezer forintból – tudtuk meg a helyszínen Fülöp Orsolyától, a pornóapáti polgármestertől, aki azt is elmondta: nem keveset küzdöttek ezért a támogatásért, végül is harmadszorra sikerült megnyerni a pályázatot. A megújított felületre pluszban parkolóhelyeket és választóvonalakat is felfestettek.

Dr. Hende Csaba ország­gyűlési képviselő elmondta, hogy Pornóapáti több mint kilencmillió forintot nyert a helyben lévő német nemzetiségi óvoda tetőszerkezetének felújítására, és a Magyar Falu Program pénzmaradványának terhére jut majd 30 millió forint a ravatalozó felújítására is.

Dr. Hende Csaba, dr. Linhárt Gábor és Fülöp Orsolya az útátadáson
Fotó: Cseh Gábor

Tudomása szerint még az idén megszületik ez a döntés. Felidézte: az eddigi kihirdetés szerint Búcsú és Torony már nyertek a ravatalozójukra. A temetőfenntartás egyébként az önkormányzatok dolga, de a kistelepülések az állam segítségére is számíthatnak. – A Magyar Falu Program törekvése az, hogy ne az életminőségben, hanem csak az életstílusban legyen különbség a falu és a város között – mondta dr. Hende Csaba, aki azt is megosztotta, hogy a polgármesterek, akikkel találkozik, mindig szokták mondogatni, hogy a Magyar Falu Programhoz hasonló pályázatot még nem láttak, mert öt nappal a döntés után a nyertes település számláján van a támogatás.

Az óvoda korszerűsítése még decemberben megvalósulhat, és ezzel ki is teljesedik, hiszen az óvoda udvara a tavaly nyert öt-

millió forintból újulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában