szándékosság

2020.11.04. 17:30

Méreggel végeztek a kutyával az Erdei iskola lakóparkban – Családtagként szerették Fionát

Méreggel végeztek egy hatvankilós német doggal az Erdei iskola lakóparkban egy héttel ezelőtt. A család és a szakember szerint is nyilvánvaló a szándékosság.

Budai Dávid

Fiona gazdája, telefonján mutatta meg elvesztett kedvencük fotóját egykori ólja előtt

Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi Kutyabarátok Facebook-csoportja hétfőn osztotta meg azt a szívszorító levelet, ami Fionáról, a kilencéves német dog egy héttel ezelőtti haláláról szól. A kutyát gazdái múlt héten, szerdán már hiába hívták vacsorához. Az állatot élettelenül találták a kutyaólban, miközben valamennyi testnyílásából vér folyt. Az állatorvos, aki kölyökkora óta ismerte a kutyát, véralvadásgátlót tartalmazó rágcsálóirtásra használt méregre gyanakodott. Fionával a kora miatt már nem tudtak hosszabban sétálni, csak a környéken tettek vele naponta egy kört, ahol viszont nincs kihelyezve méreg, egyedül pedig a kutya nem ment sehova, vagyis gazdája biztosra veszi, hogy az állatot szándékosan mérgezték meg a saját kertjükben.

Az Erdei iskola lakóparkban történt esettel kapcsolatban megkérdeztük Palkó László kártevőirtót, aki szerint is minden arra utal, hogy szándékosság történt. Rágcsálóirtót a városban egyedül ők helyeznek ki, de azokhoz vagy nem férnek hozzá a kutyák, vagy ha igen, azt jól látható táblával jelölik, így ha az állat a gazdáival ment csak utcára, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy baleset történt. És amúgy is kicsi, ugyanis minden kihelyezett irtószer tartalmazza a Bitrexet, ami egy keserítőszer, ettől az ízlelőbimbóval rendelkező emlősök undorodnak. Gyanússá teszi az esetet az is, hogy a több mint hatvankilós kutyának kimondottan sok mérget kellett ennie a végzetes hatás eléréshez, valószínűleg ételbe keverve juttatták be neki a halálos dózist. Miután két éve nem lehet hozzájutni véralvadásgátlót tartalmazó rágcsálóirtó szerhez legálisan, így a méreg vagy régről maradhatott meg valakinek, vagy külföldről beszerzett szerről van szó a szakember szerint.

Fiona gazdája, telefonján mutatta meg elvesztett kedvencük fotóját egykori ólja előtt

Az elpusztult kutya gazdája nem szerette volna, hogy neve nyilvánosságra kerüljön, de nekünk megmutatta, hol élt Fiona. Mint elmondta, most mérhetetlenül nagy a fájdalmuk, hiszen szeretett kutyájuk igazi családtag volt, majdnem egy évtizeden át. A mérgezés a család szerint az október 23-i hétvégén történhetett, a kutyán már ekkor látszódott, hogy nincsen jól, majd szerdán bekövetkezett a tragédia. Értetlenül állnak a történtek előtt. Ezt a helyszínen egyébként mi is tapasztaltuk, ők most mindannyian félnek, attól tartanak, megismétlődhet a támadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában