fürdő

2020.11.23. 11:30

Milliárdos segítség Sárvárnak

A magyar kormány 1,8 milliárd forintos segítséget nyújtott Sárvárnak egy, a város gyógyfürdője által korábban igénybe vett beruházási kötvény kiváltásával.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A világjárvány következményeként a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő számára jelentős gondot okozott – az idegenforgalomból elmaradó bevételkiesés miatt – a fejlesztési hitel törlesztése, amit az önkormányzat sem tudott átvállalni. – Orbán Viktor miniszterelnök segítő kezet nyújtott Sárvárnak. A város támogatási kérelme nyomán a kormány határozatban biztosította a pénzügyi forrást a hitel kiváltása érdekében – számolt be a döntésről Ágh Péter országgyűlési képviselő. – Az önkormányzat mindig a fürdő mögött állt, de ebben az időszakban elérkezett a teljesítőképességének a határához – jelentette ki Kondora István polgármester. – Az állami hitelkiváltással hosszú távon csaknem kétmilliárd forint újabb fejlesztési lehetőséghez juthatunk, amellyel tovább erősíthetjük a nemrég önállóvá vált turisztikai térségünket –fogalmazott dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában