A Jobbik alelnöke szerint nem megbízható

2020.11.19. 07:00

Nem lehet közös jelölt Bana Tibor?

Fontos, hogy olyan ellenzéki képviselők kerüljenek be a Parlamentbe, akik megbízhatóak – erről Szilágyi György, a Jobbik alelnöke beszélt a napokban a Hit Rádióban. A politikus szerint valószínűsíthető, hogy a Jobbikból kilépett képviselők 2022-ben nem lesznek összellenzéki jelöltek. Ez ugyanis bizalom kérdése.

Vas Népe

Bana Tibor márciusban fordított hátat a Jobbiknak

Fotó: VN-archív

– Ha lesz egy összellenzéki képviselőjelölt, neki még a választások előtt meg kell jelölnie azt, hogy melyik frakcióba kíván beülni – a 2022-ben esedékes országgyűlési választással kapcsolatosan nyilatkozott erről Szilágyi György. Hozzátette: – Ez azt jelenti, hogy akár az MSZP-nek, akár a DK-nak, akár a Jobbiknak azokért a képviselőjelöltekért – végül is – felelősséget kell vállalnia. Kérdésre pedig kijelentette:

– A Jobbik biztos nem fog megbízni Bana Tiborban.

Válaszát azzal indokolta a párt alelnöke, hogy Bana Tibor nem adta vissza képviselői mandátumát, helyette függetlenné vált, pedig szerinte a választói akarat nem az volt, hogy a Jobbiktól függetlenül folytassa politizálását.

Valószínűsíthető, hogy a Jobbikból kilépett képviselők nem lesznek összellenzéki országgyűlési képviselőjelöltek 2022-ben, az pedig még tárgyalások kérdése, hogy elindulhatnak-e az ellenzéki előválasztáson – erről is beszélt Szilágyi György a Hit Rádióban.

Korábban írtunk arról, hogy hiába a járványhelyzet, Szombathelyen és térségében – nem hivatalosan – megkezdték az ellenzéki szereplők azt a kampányt, ami a 2021 tavaszán tervezett előválasztást előzi meg. Bana Tibor mellett eddig Czeglédy Csaba adóbűnöző politikus, Ungár Péter (LMP) budai milliárdos és László Győző (Momentum) neve merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában