Operatív Törzs: Vas megyében egyik hétről a másikra 74 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma

A hazai települések 88 százaléka érintett – hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján.

vaol.hu

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Egész Európában dinamikusan emelkedik a járvány – mondta Müller Cecília, az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. Az országos tiszti főorvos közölte, emelkedik a kórházban ápoltak száma: 7499 ember van kórházban koronavírusos megbetegedés miatt. Közülük 581-en lélegeztetőgépen vannak.

A hazai települések 88 százaléka érintett a fertőzéssel. „Bárki lehet fertőzött és fertőző is” – hangsúlyozta.

A fertőzöttség eloszlását nézve Budapest és Pest megyén túl elsősorban a nyugati megyék érintettek – mondta Müller Cecília.

Az országos tiszti főorvos kihangsúlyozta, hogy a fertőzöttséget tekintve Vas is a rendkívül érintett megyék között van. Azt is kifejtette, hogy ha a területi elosztásra fókuszálva megnézzük az előző, 46. hét járványügyi statisztikáját, és összehasonlítjuk az előtte levő 45. héttel, akkor kiderül, hogy Vas megyében egy hét leforgása alatt 74%-al nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Az operatív törzs teljes sajtótájékoztatója ITT tekinthető meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában