Csodás dalok és sok-sok meglepetés

2020.11.20. 14:00

Rendhagyó adventi ünnepre készülnek Rumban

A Rum-Kastély EGYMI dolgozói a koronavírus-járvány közepette is igyekeznek igazi ünnepet adni a náluk nevelkedő, tanuló gyermekeknek. Az idén is várják a Mikulást, készülnek a karácsonyi ünnepekre, igaz most egy kicsit másképp.

Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

December 7-én online Mikulás érkezik a csoportokhoz. Az interaktív táblák segítségével, mozivászonról szólítja meg a nagy szakállú a gyermekeket. Miközben a Mikulás kedves szavait hallgatják, addig a kis csizmák is színültig megtelnek mindenféle földi jóval, azaz gyümölccsel és édességgel.

December első hetére ünneplőbe öltözik az amúgy is csodaszép kastélyépület. Az intézmény gyermekfelügyelő közössége rendhagyó adventre készül.

Mivel az idén nem lesz lehetőség arra, hogy a diákokkal adventi forgatagba látogassanak, most a karácsonyi vásár költözik be a kastély udvarára. A diákok tanórákon nyújtott teljesítményük fejében játékpénzt kapnak, melyet a vásárban elkölthetnek. Finomságok, karácsonyi dísztárgyak, kifestők és játékok várnak rájuk a mesés karácsonyi fények árnyékában. Az adventi időszak zárása az idén is szívhez szóló ünnepség lesz, persze most ez is másképp. Rum-kastély karácsonyi ünnepe, idén ünnepi videója minden „Kastélyt szerető” számára örök emlék marad, hiszen csodás dalokkal és sok meglepetéssel találkoznak majd a nézők.

Életkép a tavalyi ünnepségről Fotó: Szendi Péter

A különleges adventi készülődés reményt adhat arra, hogy a Covid idején is vannak csodák, és ha ezeket (részben) online is, de mégis egy közösségként tudják átélni.

Az Oktatási Minisztérium november 11-ei határozata értelmében az intézmények vezetői dönthettek arról, hogy a 14 évnél idősebb diákok folytathatják-e a járványhelyzetben tanulmányaikat bejárással, kollégiumi elhelyezéssel. A rumi intézményvezető továbbra is támogatja a hagyományos oktatást a készségfejlesztő iskolákban is (a megyében talán egyedülálló módon), így segítve a családokat, így adva meg a lehetőséget arra, hogy minden diák átélhesse a különleges advent örömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában