vádemelés

2020.11.11. 12:30

Súlyosan bántalmazta gyermekét a vasi férfi – Vádemelés

A Szombathelyi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a férfi ellen, aki 2019 júniusában esernyővel ütlegelte a gyermekét, és okozott neki súlyos sérülést – tájékoztatta honlapunkat Dr. Fülöp Hajnalka helyettes sajtószóvivő.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a férfi és a gyermek között a sértett 12 éves korától, 2016-ban kezdődtek a konfliktusok, ezeket pedig a férfi rendszeresen bántalmazással oldott meg. Több esetben megpofozta a kiskorú gyermeket. Egyik ilyen alkalommal egy vita hevében a vádlott ellökre a sértettet, aki elesett. Megpróbált hátrafelé csúszva menekülni, de a férfi megrúgta. A vádlott megtorló jellegű büntetéseket is alkalmazott a sértettel szemben, volt, hogy a nyaralás idején kukoricán térdepeltette a teraszon, és előfordult az is, hogy a sértett nem kapott vacsorát, és a földön kellett aludnia.

A kiskorú egy nap szeretettvolna kenyeret vásárolni a tőlük külön élő édesanyjának, de apja nem engedte el és bezárta a kaput, eltette a kulcsot. Amikor gyermeke kiabálni kezdett, befogta a száját és belökdöste a házba. Többször előfordult az is, hogy a férfi kizárta az otthonából a sértettet, akinek a házhoz nem volt kulcsa és ilyenkor az édesanyjánál keresett menedéket.

Az egyik este 2019 júniusában, amikor a vádlott nem engedte be a házba a sértettet, mert késve ért haza, a sértett ismét édesanyjához fordult, azonban egy idő után újra megpróbált hazamenni. A férfi ekkor beengedte a sértettet, akitől elvette az esernyőt, majd azzal fejbe akarta őt ütni. A sértett kitért az ütés elől, a szobájába ment, ahová apja követte őt, majd ütlegelni kezdte az esernyővel. Az ágyon fekvő kiskorú megpróbálta eltakarni a kezeivel a fejét és az arcát, miközben apja tovább ütötte a fejét és a bordáit. A vádlott egy idő után letette az esernyőt és többször pofon ütötte a sértettet, majd egy óra múlva ismét visszatért a sértett szobájába és újra megütötte őt.

Az édesanyja vitte a sértettet másnap kórházba, ahol kiderült, hogy a vádlott súlyos sérülést okozott neki. A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a felfüggesztés tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában