Ítélet

2020.11.24. 14:59

Tisztre támadt a többszörös visszaeső rab a szombathelyi börtönben

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a többszörös visszaeső vádlottat 3 év fegyházra ítélte, megállapítva, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A vádlott a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában volt elhelyezve két további elítélttel együtt. 2019. október 9-én a reggeli gyógyszerosztáskor a belépő körletfelelős tisztnek a terhelt egyik rabtársa jelezte, hogy kérik a harmadik rab elhelyezését a cellából, mert nem jönnek ki vele. Ekkor váratlanul a vádlott megtámadta rabtársát, és többször megütötte, rúgta. A zárkába belépő tiszt megkérdezte a terheltet, hogy miért bántotta a zárkatársát. A vádlott obszcén szavakkal illette, majd ezzel egy időben jobb öklével egyszer megütötte a körletfelelős tiszt bal állát, aki kilépett oldalra az esetleges további ütések elől, közben az egyik rab lefogta a vádlottat. A terheltet végül a folyosón bilincselte meg a körletfelelős tiszt. A bántalmazás következtében a sértettnek haematomája és pontszerű hámsérülése keletkezett.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában