Rokonának akart segíteni

2020.11.04. 08:18

Vádat emeltek a rábafüzesi határátkelőnél elfogott albán embercsempész ellen

A Körmendi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az albán állampolgárságú embercsempész ellen, aki egy rokonának nyújtott segítséget a magyar államhatár jogellenes átlépéséhez 2020 szeptemberében – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

A vádirat szerint az Egyesült Királyságban élő vádlott hazautazott Albániába a rokonaihoz 2020 augusztusában.

Az egyik rokona megkérte a vádlottat, hogy hadd utazhasson vele, amikor a vádlott visszaindult Angliába 2020 szeptemberében.

A vádlott a rokonával először Szerbiába utazott, ahol Horgos határátkelőhelynél jelentkeztek kilépésre az országból. Ezt követően a rokon kiszállt az autóból a szerb és a magyar államhatár közötti szakaszon, hogy a magyar határellenőrzési pontot megkerülve – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – jusson át Magyarország területére, mert vele, mint harmadik országbeli állampolgárral szemben az Európai Unió egyik tagállama megtagadta a beutazást és tartózkodást 2019-ben.

A vádlott belépett Magyarországra a röszkei határtákelőhelyen, majd felvette a pár száz méterre található parkolóban várakozó rokonát az előre megbeszéltek szerint, és tovább indultak Ausztriába. A rábafüzesi határátkelőhelyen lépték át a magyar-osztrák államhatárt éjjel, azonban az osztrák határőrizeti szervek a beléptetéskor igazoltatták, majd visszafordították őket Magyarországra, ahol az elfogásuk megtörtént.

A Körmendi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása mellett a vádlott Magyarországról történő kiutasítását is indítványozta.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/embercsempeszes-a-gyanu-rabafuzes-hataratkelohelynel-megallitottak-egy-autot-4247051/

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztattak-a-migranst-szallito-alban-ferfit-akit-rabafuzesnel-kaptak-el-4252778/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában