Általában fegyelmezettek az emberek

2020.11.05. 07:22

Vendéglőkben is kötelező a maszk – Utánajártunk, hogyan működnek az éttermek

Hétfőtől a vendéglátóhelyeken is kötelező a szájmaszk használata, de az asztalnál már levehető. Utánajártunk, hogyan működnek az éttermek az újabb korlátozás bevezetése után.

Gyöngyössy Péter

Balikó Balázsnak és Bencének Balogh Dominik szogálja fel az italt. A pincéreknek is viselni kell a maszkot

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi lakótelep aprócska borozójában a jelek szerint minden ugyanúgy történik, mint más estéken szokott. A kocsmakép mégis más, mint pár nappal korábban. Már nemcsak a pultosnő visel maszkot, hanem mindenki. Akik isznak, lehúzzák az álluk alá, nem sietnek, hogy visszahúzzák. Fogják a poharat, jelezve, hogy ivási folyamatban vannak.

Ebédidőben sokan választják Szombathely zöldövezetében a kultikus kisvendéglő menükínálatát. Bent nagy a fegyelmezettség. A vendégek maszkban várják, hogy megkapják az ebédjüket. Csak azok veszik le, akik éppen esznek – pedig az asztalnál nem kötelező a maszkviselés. Melós brigád érkezik, hogy gyorsan bekapjanak valamit. A felszolgálók szólnak, hogy vegyék fel a maszkot. Sajnos az egyik kollégának nincs, így őt nem engedik be. A brigád szolidaritást vállal. Az eddig néptelen teraszra telepednek.

Kőszegen, a belváros egyik közkedvelt éttermében hétfőn meglehetősen gyér volt a forgalom. Farkas Péter ügyvezető szerint azonban egy-két nap távlatából még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Elmondta, hogy a most bevezetett rendelkezések előtt is elég sok vendég maszkban érkezett a vendéglőbe, és csak az asztalnál vették le.

Balikó Balázsnak és Bencének Balogh Dominik szogálja fel az italt. A pincéreknek is viselni kell a maszkot Fotó: Unger Tamás / VN

A Körmend határában található nagy múltú vendéglő üzletvezetője, Albert Jenő szerint a maszkhasználattal az egész vendéglátás kellemetlenebbé vált. Az új korlátozás nem tesz jót a forgalomnak, de inkább legyenek korlátozások, mint a teljes bezárás. Már most is van olyan törzsvendég, aki elmaradt. Az emberek egyre kevésbé mernek kimozdulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában