Romániából jött az áru

2020.11.05. 13:02

Videón a 70 milliós NAV-fogás: hamis pacsulikat rejtett a teherautó az M1-esen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 2352 üveg, 70 millió forint értékű hamis parfümöt találtak egy teherautó rakterében.

kemma.hu/vaol.hu

Miskolc, 2015. július 17. A lefoglalt, 428 millió forint összértékű hamis parfümszállítmány egy része a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságán Miskolcon 2015. július 17-én. A NAV munkatársai az M3-as autópályán egy lengyel kamion ellenőrzésekor találták meg a hamis termékeket. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a pénzügyőrök az M1-es komáromi szakaszán ellenőrizték azt a lengyel teherautót, ami a fuvarlevél szerint két raklap árut szállított Romániából Brüsszelbe. Mivel a fuvarokmányon nem szerepelt az áru megnevezése és a sofőr sem tudta, hogy mit szállít, ezért a NAV munkatársai a jármű átvizsgálása mellett döntöttek.

A raktérben lévő, fekete fóliába tekert szállítmányt a pénzügyőrök felbontották, és azokban 2352 üveg, különféle márkajelzésű (Terre d’Hermés, Dior, Yves Saint Lauren, Victoria’s Secret, Paco Rabanne, Chanel, Dior, Dolce & Gabbana stb.) parfümöt találtak. A NAV munkatársai a mintegy 70 millió forint értékű hamis illatszert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában