Gergye Rezső könyve

2020.11.05. 07:00

Virulás Vasváron: karanténkönyv

Viru(lá)s címmel jelent meg Gergye Rezső könyve a tavaszi karantén alatt írt Facebook-szösszenetekből a Szülőföld Kiadó gondozásában. A kötetet november 6-án, pénteken 18 órakor mutatják be a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Merklin Tímea

Forrás: pixabay.com

Érdekes a szám: a szerző éppen 112 embernek küldött személyes meghívót a rendezvényre, akik a Facebookon nyomon követték a posztjait március 16-ától június 19-éig és reagáltak, nélkülük nem jött volna létre ez a könyv. Gergye Rezső a rendkívüli állapot idején – lélekbiztonsági okokból – szóval tartotta a környezetét, figyeltek rá, és ő is figyelt másokra. Összesen 94 szösz született, amit a szerző ajánl „vírus után és vírus előtt, virulás után és virulás előtt, mindazoknak, akiknek érték a mérték, és mérték az érték”. Hozzátehetjük: a szöveg „alkalmazásként” is működik bármely hasonló helyzetben.

A könyv különleges, bárhol felütve olvasható, az olvasáshoz pedig néha el kell fordítani az oldalt az óramutató járásával ellentétes irányba. A kizökkentés a szerkesztés során is fontos volt, hogy ne ragadjunk be agyilag a négy fal közé, napi mozgással vezesse le a feszültséget a psziché amellett, hogy vigyázunk a fizikai biztonságunkra és az egészségünkre.

Mert mentális veszélyeket is rejt a jelenlegi hosszan elhúzódó helyzet, és hogy mit lehet tenni, elmondja köszöntőjében dr. Pataky Pál a könyvbemutatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában