A Linde szállítja az első COVID vakcinákat

A Linde Gáz Magyarország Zrt. nemzeti létfontosságú vállalatként kiemelt szerephez jutott a koronavírus elleni küzdelem első hullámában. A cég közlése szerint a mai napon a vakcina szállításban tudott segítséget nyújtani a katasztrófavédelmi hatóságnak.

Merklin Tímea

A répcelak központú gázgyártó vállalat 2020. december 25-én, pénteken kapott felkérést arra, hogy juttassa el a felhasználási helyekre a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmányát -70 Celsius fokon. Amint azt korábban megírtuk, a különleges kezelést igénylő vakcina hűtőközege a szárazjég, a hőmérsékletet folyamatosan monitorozó, speciális szenzorokkal felszerelt tárolóedényekben tudják szállítani, szellőztetett, kifejezetten gyógyszerszállításra alkalmas gépjárművek segítségével.

A Linde szárazjég gyártási kapacitásának, technológiai hátterének és szakértelmének köszönhetően a teljes ellátási láncot biztosítani tudja ehhez a jelentőségteljes feladathoz. A vállalat bejelentése szerint a mai napon a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság támogatásával juttatta el a koronavírus vakcinát a Dél-pesti Centrumkórházból a négy kijelölt oltóhelyre: az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem (SOTE) Pulmonológiai Klinikájára, a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba.

Fotók: Linde Gáz Zrt.

A cég az elmúlt hetekben megfeszített munkával előkészített mindent ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tudja eljuttatni az oltóközpontokba a védőoltást, és biztosítani tudja az ultra alacsony hőmérséklethez szükséges szárazjég folyamatos ellátását is. Hegedüs Ákos vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy büszke arra, hogy a vakcinák szállításával újabb szerepet vállal a COVID-19 járvány elleni harcban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában