A tűzoltók segítenek a fertőtlenítésben is Alsószölnökön

A tagsági díj egy részének felhasználásával ózongenerátort vásárolt december elején az Alsószölnöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Minden olyan helyiségben bevetik majd az eszközt a tervek szerint, ahol sok ember megfordul. Erre azonban egyelőre várni kell: most még a Covid–19 miatt van szükség az ózongenerátorra.

Tersztyánszky Krisztina

Az eszközt még azon a napon üzembe helyezték, elsőként a falugondnoki busz fertőtlenítésére használták. Mákos Imre parancsnok szerint az egyesület már korábban is nagy figyelmet fordított az esetleges vírusfertőzés megelőzésére. Már tavasszal felszerelkeztek maszkokkal, kesztyűkkel és fertőtlenítőszerrel.

Néhány héttel korábban vehette át az egyesület a támogatásból származó új műszaki mentőeszközöket. Az ózongenerátort viszont saját erőből vásárolták meg. Az új beszerzést jó hosszú távú befektetésnek tartják, hiszen így településen belül meg tudják oldani a szükséges fertőtlenítéseket.

A legfontosabb feladatnak a falugondnoki busz hetenkénti fertőtlenítését tekintik, hiszen ez rendszeresen használatban van, egyebek közt minden nap ezzel szállítják az óvodás gyermekeket a szomszédos településre.

De a tűzoltók a saját járműveiket, a kisbuszt, a készenléti autót is rendszeresen kezelni fogják az új eszközzel, a maszkok és a kesztyűk mellett ezzel is biztosítva, hogy egy-egy beavatkozás esetén se egymást ne veszélyeztessék a kollégák, se a káresemény helyszínen ne legyenek kitéve a tűzoltók a fertőzés veszélyének.

Természetesen az első kategóriás tűzoltó egyesület tagjai – ahogy minden megmozdulásukkal – az ózongenerátorral is az egész falu javát kívánják szolgálni. Minden olyan helyiségben szívesen bevetik majd, ahol rendszeresen sok ember megfordul.

Valószínűleg erre az idő múlásával nagyobb szükség lesz, mivel egyelőre nincsenek közösségi rendezvények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában