Forrás

2020.12.23. 07:00

A vasvári termálfürdő fejlesztéséhez 654 millió forintot kaptak

Ingatlanvásárlásra, tervezési feladatokra és kútfelújításra 654 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kap a vasvári önkormányzat a Magyar Közlönyben megjelentek szerint. Ez a forrás egy többmilliárd forintos beruházás előfeltétele.

Merklin Tímea

20201219 fürdőfejlesztési projekt bejelentése, Tóth Balázs polgármester és V. Németh Zsolt orszgy. képviselő, Vasvár, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Tóth Balázs polgármestertől megtudtuk, hogy a fürdőt évek óta úgy működtette az önkormányzat, hogy idegen tulajdonban volt, a támogatásnak köszönhetően pedig saját tulajdonba vehetik, és nagyobb távlatok nyílnak a fejlesztésére. A város első embere örömét és köszönetét fejezte ki, hogy a kormány – V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hathatós közreműködésével – biztosítja ezt a forrást.

– Ez a fejlesztés egyike azoknak, amelyekről még kora tavasszal megegyeztem Orbán Viktor miniszterelnökkel – mondta V. Németh Zsolt. – A vasvári a legszebb természeti környezetben lévő fürdők egyike Vas megyében, azonban műszaki szempontból kívánnivalót hagy maga után, szükség van a megújítására. Ez a támogatás lehetővé teszi, hogy évtizedek óta megoldatlan problémát orvosoljunk, önkormányzati tulajdonba kerüljön, és a minőségi fejlesztés révén a turistákat csalogató, korszerű létesítmények sorába kerüljön. Különösen értékes a forrás, mert lehetővé teszi, hogy meginduljon egy összehangolt fejlesztés, hiszen más forrásból, de folyik az előkészítése a szomszédos területen a tanuszodának, illetve a csónakázótó rehabilitációjának. Reményeink szerint ez szolgálhat helyszínül a létesítendő térségi népfőiskolának.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt és Tóth Balázs a termálfürdőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában