gondolnak a rászorulókra

2020.12.18. 07:00

Adventi adományok és testületi ülés Répcelakon

Bár a veszélyhelyzet kihirdetése óta a képviselő-testület és a bizottságok nem működnek, az élet nem áll meg, online vitatják meg a város ügyeit. Emellett gondolnak a rászorulókra is: 300 ezer forintnyi utalványt osztottak szét közöttük.

Polgár Patrícia

Fotó: pixabay

A vírushelyzet miatt online ülésezik a répcelaki képviselő-testület, ezzel biztosítva az önkormányzat zökkenőmentes működését. A tagok megkapják a napirendi pontokat és szóban vagy írásban jelzik észrevételeiket. Sőt, a szavazást is megoldották: online kérdőíven adhatják le voksukat a képviselők. – A testületi ülésen a szokásos év végi témáinkat tárgyaltuk. Módosítottunk néhány rendeletet, illetve olyanokat is megalkottunk, melyek az évkezdéssel vannak kapcsolatban – tájékoztat Szabó József polgármester.

Hozzátette: minden hetven év fölötti répcelakinak, aki 140 ezer forintnál alacsonyabb összegű nyugdíjat kap, 10 ezer forintot adott az önkormányzat. A nagycsaládosoknak gyerekenként szintén 10 ezer forintot osztottak ki. Több mint tíz, a munkájukat elvesztő család részesült 40-80 ezer forintos egyszeri rendkívüli szociális támogatásban.

Gyűjtést szervezett a helyi védőnői szolgálat: az adományokból harminc családot segítettek tartós élelmiszerrel. A képviselő-testület és a külső bizottsági tagok 300 ezer forintot gyűjtöttek össze. Az összegből répcelaki üzletekben felhasználható utalványokat állítottak ki – ezekkel húsz helyi családot támogattak a Vöröskereszt révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában