A nehézségek ellenére is fejlődő települések

2020.12.18. 07:00

Ágh Péter értékelte az évet a Parlamentben

A Magyar falu programból 1,5 milliárd forint jutott idén az Észak-Vas megyei településeknek. Emellett számos olyan beruházás kezdődhetett kormányzati támogatásból, amelyek hozzájárultak a térség gazdasági, infrastrukturális fejlődéséhez.

Vas Népe

Forrás: VN

Parlamenti felszólalásában értékelte a 2020-as évet Ágh Péter, Észak-Vas megye ország­gyűlési képviselője. Egymás után sorolta azokat a fejlesztéseket, amelyek megkezdődhettek vagy megvalósulhattak kormányzati támogatás jóvoltából a választókörzetében. Így a többi között szólt Bükön a szennyvíztisztító telep fejlesztéséről, a Nestlé és az ipari park bővítéséről, Celldömölkön az alsósági városrészközpont rekonstrukciójáról, az új sportparkról és az új mentőautóról, a csepregi óvoda- és bölcsődeberuházásról, a kőszegi infrastrukturális fejlesztésekről, a hotelként újjászülető bencés rendházról és a piac megújulásáról.

Ágh Péter kitért a répcelaki szennyvízhálózat milliárdos nagyságrendű bővítésére, a Radó-ház megszépítésére, Sárváron a Csónakázótó körüli fejlesztésekre és a fürdő 1,8 milliárd forintos hitelének kormányzati átvállalására, valamint a vépi bölcsőde- és kerékpárút-építésre. A térségben a Magyar falu programból 111 pályázat nyert támogatást mintegy 1,5 milliárd forint értékben – mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában