Ausztriában meghaladta a hatezret az elhunytak száma

Ausztriában kedden meghaladta a hatezret a koronavírus szövődményeiben a járvány megjelenése óta elhunytak száma – közölte Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján.

MTI

Védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Az utóbbi 24 órában 128-cal nőtt, és ezzel 6059-re emelkedett a fertőzés halálos áldozatainak a száma – tájékoztatott a miniszter.

Három osztrák tartományban a halottak száma a járvány kitörése óta túllépte az ezret: Stájerországban 1292-en, Felső-Ausztriában 1175-en, Bécsben 1075-en estek áldozatul a pandémiának.

Anschober hangsúlyozta, hogy a helyzet jelentős mértékű javulására számítanak az október eleji csúcsértékekhez képest, mivel Európa-szerte igen kemény intézkedésekkel próbálják elejét venni a járvány további terjedésének. Mint mondta, a következő hetek célkitűzése a szigorú karanténnal tovább mérsékelni a járványügyi mutatókat az országba, 0,8, vagy 0,9 alá szorítva a fertőzés reprodukciós rátáját.

Jelenleg 2527 beteget kezelnek a kórházakban, a legtöbb fertőzött (596) Felső-Ausztriában szorul ellátásra. Az intenzívosztályokon 411 páciens fekszik.

Az elmúlt egy napban 1868-cal, összesen 355 352-re emelkedett a mintegy kilencmillió lakosú Ausztriában a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma, akik közül 328 974 már meggyógyultak. Az utóbbi 24 órában elvégzett koronavírustesztek 12 százaléka mutatott pozitív eredményt.

A legtöbb új fertőzöttet, 299 esetet Bécsből jelentették. Stájerországban 290, Felső-Ausztriában 287, Alsó-Ausztriában 280, Salzburgban 238, Tirolban 206, Karintiában 105, Voralbergben 91 és Burgenlandban 72 fertőzöttet azonosítottak az utóbbi 24 órában.

Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományi főnöke a nap folyamán közölte, hogy március közepe óta a tartományi közigazgatási hatóságok és az osztrák hadsereg több mint nyolcmillió egészségügyi ellenőrzést hajtott végre Burgenland 68 határátkelőhelyén. A szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy a vizsgálatokat a koronavírus járványa miatti szigorított beutazási rendelkezések keretében végezték el a magyar, szlovák, illetve szlovéniai határszakaszokon.

Doskozil hatalmas teljesítménynek nevezte a hatóságok erőfeszítését, amellyel sikerült zökkenőmentesen lebonyolítaniuk ezt a feladatot. Megjegyezte, hogy a határrendészeti feladatokat ellátó rendőrséggel is kiválóan zajlik az együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában