Szilveszter

2020.12.31. 07:00

Az állatvédők azt remélik, kevesebb lesz a rémült kutya

Szilveszterre mentesülnek a kijárási tilalom alól az állatvédők. A Vas megyei egyesületek felkészülten várják az év végi rohamot: elkészítették az ügyeleti beosztásukat, az elnökök megírták a munkavégzéshez szükséges igazolást.

Polgár Patrícia

Fotó: Cseh Gábor

Az állatvédelemért felelős miniszteri biztos jelentette be: felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők szilveszter éjszakára. A rendőrség ma 20 óra és január 1-jén 5 óra között az állatok védelme érdekében igazolásként elfogadja a bejegyzett, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezet által kiállított, munkavégzésről szóló igazolást.

A Fekete István Állatvédő Egyesületnél és az Állatvédők Vasi Egyesületénél is ügyeletet tartanak: közösségi oldalukon lehetőség lesz bejegyzés megosztására, fogadják az üzeneteket és a telefonhívásokat. A korábbi évek tapasztalata alapján inkább az új év első napjai­ra várják a nagyobb rohamot. Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke szerint idén a kérdés inkább az, hogy lesz-e egyáltalán bejelentés – hiszen kijárási tilalom van érvényben 20 óra után. Úgy véli, javarészt azok a gazdik keresik majd őket, akiknek elveszett a kutyájuk.

Hasonlóan látja a helyzetet Vértesi Andrea, az Állatvédők Vasi Egyesületének elnöke is, aki abban bízik, hogy idén többen maradnak otthon és kevésbé fognak zajongani. Így pedig kevesebb rémült kutya kerül hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában