Nyolcadik alkalommal

2020.12.02. 07:00

Az előítéletek ellen hirdetett rajzpályázatot a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

Így látom én címmel nyolcadik alkalommal hirdetett rajzpályázatot esélyegyenlőségi témában általános iskolásoknak a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CseÖH).

Tóth Kata

20201201 gyermekrajz kiállítás, Gorza Norbert a Vas Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Tetszőleges rajz- és festési technikával dolgozhattak a gyerekek. Mintegy 150 diák alkotása érkezett be a megyéből – széles körben meg tudták szólítani az iskolákat, mondta el Gorza Norbert irodavezető. A rajzok egytől egyig azt mutatják be, hogyan látják a gyerekek a fogyatékossággal élők, a romák és az idősek mindennapjait.

Külön díjazták az alsó és a felső tagozatosokat. Kerekesszékes édesanyjának ad ajándékot egy kislány, idős nénit segít át a zebrán egy gyermek, örömtáncot járnak romák és nem romák – ez is szerepel témaként a dobogós helyezettek rajzain.

Gorza Norbert elmondta még: munkatársaikból álló zsűri és a városszéli barkácsáruház vezetősége véleményezte az alkotásokat. Az áruház felajánlása nyomán értékes tárgynyereményt kap egy általuk kiválasztott pályázó. A díjazottak iskoláikban vehetik át ajándékcsomagjaikat. Aki pedig kíváncsi a munkákra, az Óperint utca 1. szám alatt megnézheti a kiállítást december 18-áig.

Kiemelt képünkön: Így látják a gyerekek a fogyatékossággal élők, romák és az idősek mindennapjait

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában