visszatekintő

2020.12.25. 11:30

Az első szabad hétvége, a botokkal egymásnak eső család és megszólalt az elhunyt fiatalember édesapja – Ez történt májusban

Arról már beszámoltunk, hogy melyek voltak azok az események az év első négy hónapjában, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat. A 2020-as év visszatekintő sorozatát most a májusi történésekkel folytatjuk.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Az év ötödik hónapjában már jócskán jelen volt megyénkben is a koronavírus, de a bezárkózás után végre kiszabadulhattunk, jöttek az enyhítések vidéken. Kinyithatott a legtöbb hely, amit a vírus és a korlátozások miatt be kellett zárni, de természetesen mindenhol voltak olyan plusz szabályok, amiket be kellett tartani.

Bár a koronavírus gyökeresen megváltoztatta életünket, ezen felül is írtunk olyan anyagokat májusban, amelyek szintén kifejezetten érdekelték olvasóinkat.

Lássuk, mi történt az év ötödik hónapjában:

Koronavírus

Másfél hónap után az első szabad hétvége vidéken – Tettünk egy kört Vas megyében

Másfél hónap bezártság után végre kiszabadulhattunk a lakásból. Kinyitottak az arborétumok, a kávézók, éttermek és a kocsmák teraszai is. Az első szabad hétvégén tettünk egy kört Vas megyében, kíváncsiak voltunk, hogy a bezártság mennyire viselte meg az embereket, és mennyire éltek az enyhítő intézkedés nyúltotta lehetőséggel. A teljes cikkért kattintson IDE!

Fotó: Cseh Gábor

Még legalább egy évig nem strandolhatunk ugyanúgy, mint régen

Májusban már kérdés volt, hogy a fürdők mikor nyitnak ki , és az is, hogy milyen szabályokat kell majd betartani nyitás után. Az MTI-nek a Magyar Fürdőszövetség elnöke viszont elmondta, hogy a haza fürdőkben jövő nyárig biztosan nem lehet számítani a korlátozások teljes feloldására, a nyitó fürdőkben egyelőre a korábbi vendégszámnak a fele lehet, és csak a szabadtéri medencék üzemelhetnek. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja!

Oberwartban dolgozó szombathelyi lány tapasztalatai az ausztriai nyitásról

Márciusban otthon ragadt egy időre, de a május eleji enyhítéseknek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a szombathelyi lány újra felvegye a munkát Oberwarban. Koroknai Anna beszélt nekünk a tapasztalatairól. A cikkért kattintson IDE!

Helyi kék hírek

„A fiam mindig mosolygott, mindenki szerette” – Meghalt egy motoros Szentgotthárdon

Egy fiatal, magyar férfi olyan súlyosan sérült meg Szentgotthárdon a motokrossz pályán, hogy életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

A huszonhat éves sopronhorpácsi fiatalember nyolc éves kora óta motorozott, balesete pedig soha nem volt. Először és utoljára próbálta ki a szentgotthárdi moto­krossz pályát halála napján. Megrendült édesapja is nyilatkozott. A teljes cikkért kattintson IDE!

Keresték, de nem találtak holttestet a rendőrök Szombathelyen

Fotó: Horváth Balázs

A rendőrök lezártak egy területet Szombathelyen, a Körmendi út mellett. A helyszínen bűnügyis nyomozók és kutyás egység is jelen volt. A helyszíni munka mintegy négy órán keresztül zajlott, ezalatt a terület környékét lezárták. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja!

Kizuhant az erkélyről és meghalt egy férfi Szombathelyen

Kizuhant egy férfi egy tízemeletes épület negyedik emeleti erkélyéről Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában. A középkorú férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen meghalt. A teljes cikkért kattintson IDE!

Botokkal esett egymásnak két család Szombathelyen

Szombathelyen, az Avar utca és a Kálvária utca környékén tört ki nagy verekedés egyik este. Két család között támadt nagyobb nézeteltérés, ami tettlegességig fajult. A rokonok botokkal felfegyverkezve estek egymásnak, még egy autót is összetörtek a verekedésben. A rendőrök vetettek véget a csetepaténak. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja!

Helyi közélet

Májusban érettségiztek a végzős diákok, mi pedig sorra mutattuk be a feladatlapok megoldásait. Sokuknak idén is a matek volt a mumus, ezért igyekeztünk hamar megmutatni a jó eredményeket, hogy a diákok minél előbb megtudhassák, mire sikerült jó megoldást találniuk, és mire nem. Király Bernadett és Bodáné Szendrő Mónika, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium tanárai másfél óra alatt megoldották a feladatsort. A cikkért kattintson IDE!

„Az élettől elmegy a kedvem” – Egy szarvas tette tönkre Borbás Marcsi őrségi kertjét

Borbás Marcsi gasztronómiai műsorvezető Instagram-oldalára töltött fel egy videót, amelyben megmutatja, hogyan tette tönkre a kertjét egy szarvas az éjszaka folyamán. A videóból az is került, hogy nem ez volt az első alkalom. A videót IDE kattintva nézheti meg.

Jól fogyott az eper Szombathelyen – Kilónként 600 forintért vihették haza

Kondor Tamás, Leibinger Csabáné és Leibinger Lilla hat kilogrammot gyűjtöttek
Fotó: Cseh Gábor

Májusban elkezdődött a szezonja a friss gyümölcsöknek. A Vas megyeiek kilószámra pakolhatták meg kosaraikat, dobozaikat piros eperrel. Szombathelyen is megnyitották az egyik ültetvényt az epervadászok előtt, és a vártnál is sikeresebb napot zártak. Reggel 9 óráig körülbelül háromszázan érkeztek ki, hogy megszedjék a kosaraikat a finom gyümölccsel. A teljes cikkért kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában