Videós riport

2020.12.08. 17:31

Az ember az egyenruhában – Katona zongorázik a győri kórházban

A magyar honvédség kötelékébe tartozó Pápa Bázisrepülőtér Őr- és Biztosító Rendész Század katonája amikor a szolgálat engedi, a Petz Aladár Kórházban felállított hangszeren játszik és reményt ad sokaknak.

kisalfold.hu/vaol.hu

Fotó: Csapó Balázs

A pápai honvéd a Kisalföldnek adott interjút.

„Zenész családba születtem. Édesapám harsonázott, anyukám dobol, a nőverem énekel, a bátyám billentyűn, klarinéton és szaxofonon érzi otthon magát a legjobban. Nekem a trombita a fő hangszerem, zongorán a gyerekkori zenetanárom biztatására kezdtem gyakorolni” – mondta Hajmann Péter. Az őrvezető elmesélte: anno szüleivel és testvéreivel családi zenekart alkottak. „A sok közös élményünk közül kiemelkedik, amikor Budapesten a Mátyás templom előtt együtt zenélhettünk” – folytatta.

Hajmann Péter pápai katonatársaival nem zongorázni érkezett a Petzbe – bár látva az arcokat a kórházban, sokan támogatnák, hogy egész nap játsszon –, logisztikai és adminisztrációs feladatokat látnak el a megyehatárhoz közeli kisváros honvédjei.

Whitney Houston és Frank Sinatra

Hajmann Péter első győri szolgálati napján, múlt csütörtökön látta meg és ült le rögtön a zongorához. Az őrvezető szerényen annyit mond: ebéd- és kávészünetekben játszik pár dalt. Péter azt is elárulta: volt példa arra, hogy a szolgálatkezdet előtt kicsit zongorázott a betegeknek, egészségügyi dolgozóknak.

Whitney Houston 32 évvel ezelőtti slágere mellett Frank Sinatra híres dalát, a „My way-t” zongorázza gyakran az őrvezető. Utóbbi a talpra állásról is szól; az ember igenis képes minden akadályt legyőzni, ha nem adja fel a küzdelmet.

Fotó: Csapó Balázs

Ameddig nem jön parancs

„Egyelőre nem kaptam parancsot, hogy átvezényelnének másik egészségügyi intézménybe. Ameddig Győrben teljesítek szolgálatot, amikor tehetem, játszom picit a zongorán” – búcsúzott a csupaszív fiatalember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában