Korábban határőrként dolgozott

2020.12.09. 07:00

Az év rendőre lett Szentgotthárdon

Kovács Gábor Antal főtörzszászlós érdemelte ki az idén az év rendőre címet Szentgotthárdon.

Tersztyánszky Krisztina

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN/Szentgotthárdi Önkormányzati Hivatal

A járványhelyzet miatt meghiúsult idén az Év Szentgotthárdi Rendőre cím ünnepélyes, nyilvános átadása, így a napokban a kitüntetett szűk körben kapta meg az oklevelet és a dísztőrt Huszár Gábor polgármestertől. Az átadáson részt vett Varga Ferenc rendőr alezredes, a Szentgotthárdi Rendőrőrs őrsparancsnoka és Horváth Tibor, a Szentgotthárd Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Kovács Gábor Antal rendőr főtörzszászlós több mint tíz éve, a határőrség integrációja óta teljesít szolgálatot a Szentgotthárdi Rendőrőrsön, jelenleg mint Szentgotthárd, Alsószölnök, Felsőszölnök és Szakonyfalu körzeti megbízottja. A Körmendi Rendőrkapitányságon foglalkoztatott körzeti megbízotti állomány egyik legeredményesebb tagja. Korábban határőrként is ezen a területen teljesített szolgálatot, így az ott élőkkel kiváló kapcsolatokat alakított ki, elfogadták, megbíznak benne. Szorgalmával, pontosságával, a jogszabályok betartásában és betartatásában az őrs állománya elé példaképül állított kolléga.

A társszervekkel, civil szerveződésekkel, önkormányzatokkal példaértékű kapcsolatot ápol. Ugyanígy a környéken élő szlovén nemzetiséggel, közreműködésének köszönhetően indult újra a közös járőrszolgálat a szomszédos Szlovén Rendőrőrs állományával. A hozzá tartozó településeken hatékony bűnmegelőzési munkájának köszönhetően évek óta nem történt számottevő bűncselekmény, illetve Szentgotthárdon elkövetett több bűnügy elkövetőjének felderítésében vett részt eredményesen.

Kiemelt képünkön: Kovács Gábor Antal az elismeréssel, mellette Huszár Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában