Nehézségek és eredmények

2020.12.23. 11:30

Bebes István, Körmend polgármestere bizakodva várja az új évet

Évértékelésre kértük Bebes Istvánt, Körmend polgármesterét, aki a 2020-as év nehézségeiről és az elvégzett feladatokról egyaránt számot adott.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

– A koronavírus miatt Körmenden is újra kellett tervezni a város költségvetését. A járvány elleni védekezés mintegy 15 millió forintos plusztételt jelent kiadási oldalon, ez az összeg még nem a végleges – mondta Bebes István, hozzátéve: védőeszközökre, tesztekre, intézményi fertőtlenítésre költötték a pénzt, valamint ingyenessé tették az egészségügyi és szociális dolgozóknak a tömegközlekedést.

– Megérzi a város a súlyadó központi költségvetésbe történő befizetését is, ami 35 millió forint mínuszt jelent; az iparűzési adó jelentős részének kiesése megközelíti a 90 millió forintot, az idegenforgalmi adó kiesése további 9 millió forinttal csökkenti a város éves bevételét – hangsúlyozta Bebes István.

A nehéz időszak ellenére azért az idén is valósultak meg fejlesztések: a Rába-parton 39 millió forintból szálláshely épült. Ősszel elindult az új piaccsarnok megépítése, ez 400 milliós beruházás. Ehhez szorosan kapcsolódik az a körforgalom is, amelyet a Bástya és a IV. Béla király utcák kereszteződésében alakítottak ki.

A polgármester szólt arról is, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére sikerült folytatni az úthálózat korszerűsítését célzó programot, a Katona József és az Áchim András utca újult meg. Ahogy a polgármester fogalmaz: – Mindkét utca nagyon rossz állapotban volt, így ezek felújítását nem lehetett már tovább halogatni. A jövőben pedig mindenképpen folytatni fogjuk az utak, utcák felújítását.

Idén is jutott pénz a fásítási és virágosítási programra.

– Ebben továbbra is számítunk a civil szervezetek és a lakosság támogatására, részvételére – hangsúlyozta a város első embere, aki kitért arra: ha a járvány miatt más is lesz az idei ünnep, mint a korábbiak, bízik abban, hogy mindenki szeretetben és békességben tölti.

Bebes István végül megjegyezte: – Remélem, jövőre újra visszatér a világ a rendes kerékvágásba, és a sikeres harc után újra visszatérhetünk mi is a régi életünkhöz.

Kiemelt képünkön: Javában zajlik a piac építése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában