kosárlabda

2020.12.17. 18:51

Berényben meccsel a Falco

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pénteken 17 órakor a Jászberény vendégeként lép pályára – a kötelező győzelem reményében.

Tóth Gábor

Falco KC - Novgorod , 20201209, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A Falco mozgalmas napokat tudhat mag mögött: kis túlzással átutazta fél Európát. A szombathelyiek hétfőn keltek útra, Bécsben ültek repülőre, szerdán Spanyolországban játszottak egy kemény meccset Zaragozában. Majd csütörtökön ismét repülőre szálltak, és az éjszakát már Budapesten töltötték. Pénteken pedig átruccannak egy bajnokira Jászberénybe. Elég feszesnek tűnik ez a tempó.

Szerdán a Benke Szilárdot nélkülöző Falco megnehezítette a komoly erőt képviselő ellenfele dolgát, de végül a papírformának megfelelően elvérzett, szoros meccsen maradt alul 76-85-re.

– Megérdemelten nyert a rivális – értékelt a mérkőzés után a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere, Gasper Okorn. – Az első félidőben voltak problémáink, ott nagyjából mindent elrontottunk, amit lehetett, túlságosan meg voltunk ijedve, emiatt kaptunk ötven pontot. A fordulás után azonban már tudtuk, hogyan kell védekeznünk. Negyven percen keresztül komolyan vette a mérkőzést és koncentrált a Zaragoza, ez a játékosaink érdeme, dicséret illeti őket. A házigazda nagyon jó képességű csapat, benne volt a pakliban, hogy néhány játékosa emberről is bedobja a hárompontost. Összességében elégedett lehetek, hiszen sokkal több lepattanót szedtünk, és az első negyedbeli hét eladott labdánk csak tizenháromra nőtt a végére, tehát fejlődni tudtunk az összecsapás közben.

Pénteken újabb erőpróba vár a fáradt sárga-fekete együttesre. Ugyanakkor a házigazda Jászberény megroppant csapat benyomását kelti, távozott az edző, gyengült a játékoskeret – és a koronavírus-járványt is megsínylette a társaság. Igaz, a klub a napokban leigazolta a korábban Zalaegerszegen, Szolnokon és Sopronban is megfordult James Kinneyt – a 30 éves, ponterős irányító játéka még kérdéses a Falco ellen. A legutóbb szombaton pályára lépő Jászberény mind a nyolc eddigi bajnokiját elbukta, sereghajtóként várja a meccset. Míg a Falco hibátlan mérleggel, öt győzelemmel áll a tabella élén. A papírforma szombathelyi győzelmet ígér – kérdés, hogy a Falco mennyire tudott alkalmazkodni a feszített menetrendhez?

Kiemelt fotónkon: A Falco amerikai légiósa, De’Quon Lake Zaragozában jól szállt be a mérkőzésbe a kispadról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában