A két ünnep között is még látogatható

2020.12.28. 07:00

Betlehem látható a trianoni emlékhelyen Csepregen

Közel százan fordultak meg az utóbbi napokban a Kovács utcai trianoni emlékhelyen, ahol betlehemet is épített Taródi Tamás. A két ünnep között is látogatható, a kapu este nyolcig nyitva van.

Merklin Tímea

Betlehemi gyertyagyújtás, Taródi Tamás magánházának udvarán 20201221 Csepreg Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A betlehem korábban a lakóházuk udvarán szokott lenni, iskolás-óvodás csoportok látogatták rendszeresen, és idén is sok gyereket hoztak. A szenteste napján a szülők időtöltésnek szánják, amíg elkészülnek otthon az angyalok a fadíszítéssel és az ajándékokkal. A karácsony napjaiban és a szünidőben családi program ide eljönni, az sem akadály, hiszen szabadtéren látható, az emlékhelyhez tartozó lábas színben. Taródi Tamás az eredetit 16 évvel ezelőtt az édesanyja, Taródi Ferencné Ilonka néni kedvéért készítette, az ő álma volt, hogy legyen otthon betlehem. Arra a konyhaablakból ráláthatott, gyönyörködhetett benne. Most a szomszédban van, jobban megközelíthető, és védettebb az időjárástól.

A kövekből, homokból rakott alapokra Taródi Tamás pálmafákat is csinált, hogy a helyszín jobban hasonlítson az eredeti környezethez. A gipszalakok öntvényét anno Horváth József faragta, ilyen figurákat szoktak kapni a gyerekek, akik részt vettek a pásztorjátékokban; a bárányok gyerekjátékkészletből valók. Idén sem maradt el az udvari betlehemezés, csak most maszkban tartották.

Kiemelt képünkön: Iskolások csoportja is meglátogatta a Kovács utcai betlehemet az emlékhelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában