tanulás

2020.12.08. 07:00

Diplomát szeretnének

Egyetemen vagy főiskolán tanulna tovább a fiatalok 83 százaléka, derült ki a Corvinus Egyetem idei felméréséből. Még mindig a hazai képzések a legnépszerűbbek, de a megkérdezettek mintegy ötöde már külföldi intézményben képzeli el az alapszakos továbbtanulást.

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

A Corvinus Egyetem nyáron végzett felmérést 16–20 éves középiskolás fiatalok körében továbbtanulási szándékukról. Kutatásukból kiderült, hogy a diákok 83 százaléka tanulna egyetemen vagy főiskolán, többségük maga határoz arról, hogy hova és milyen szakra jelentkezik.

Akik még nem döntöttek arról, hogy továbbtanulnak-e, vagy nem felsőfokú képzésben folytatnák tanulmányaikat, a legszívesebben nyelvet tanulnának (35 százalék), vagy egyéb felsőfokú tanfolyamon vennének részt (19 százalék). Kilencven százalékuk azt mondta, önállóan választotta ki, hol tanul tovább. Nagy részük mind az alap-, mind a mesterszakot Magyarországon végezné el. A szülők több mint fele arra biztatja gyermekét, hogy szerezzen diplomát. A kérdésre, hogy mielőtt döntést hoznak, kinek a véleménye a legfontosabb számukra, a legtöbben (54 százalék) azt válaszolták: a szüleiké, különösen az édesanyjuké.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában