Hosszú küzdelem után

2020.12.09. 21:10

Elhunyt Stipkovits Ferenc főiskolai docens

A betegséggel való, türelemmel viselt hosszan tartó küzdelem után veszítettük el kedves kollégánkat, barátunkat, Stipkovits Ferencet „Stipit”, ahogy mindannyian becéztük – osztotta meg a szomorú hírt hivatalos Facebook-oldalán a ELTE Savaria Egyetemi Központ.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

„1946-ban született, Körmenden, és szeretett szülővárosában élt mindezidáig. Ott kezdte felsőoktatási tanári munkásságát a Körmendi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum oktatójaként, majd Szombathelyen folytatta nyugdíjba vonulásáig.

Alapintézményünknek a Szombathelyi Tanárképző Főiskolának és jogutódainak meghatározó, alakító személyisége volt. Oktatott az ELTE és a Századvég képzéseiben is.

Több évtizedes tanári tevékenysége során hallgatóit a tudás iránti igényre, és a társadalom iránti felelősségre igyekezett nevelni.

Hitéért, véleményéért mindig vállalta a nemes küzdelmet, sosem voltak ellenfelei, csak vitapartnerei, mert egyenességét, tudását általános tisztelet övezte. Munkatársai, barátai, elvbarátai mindig számíthattak segítségére, kiállására.

Szeretettel és megbecsüléssel emlékezünk Rá.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában