A közösségi kereszt megújulásáért

2020.12.11. 07:00

Érkeznek a nagylelkű adományok Sárvárra

Érkeznek az adományok a 174 éve felállított tizenháromvárosi közösségi kereszt felújítására. Az öt-tíz ezer forintos felajánlások mellett a városban több iparos és kereskedő is jelezte segítségét a felhívás kihelyezésével üzletében. Több helyi vállalkozás egyúttal részt is vállalt a kivitelezési munkákból.

Pajor András

Fotó: Pajor András

– Már összejött a tervezett összeg harmada – számolt be Burka Zoltán helytörténeti kutató, a gyűjtés kezdeményezője. Két évvel a Hegyközségbe vezető út melletti Fekete-kereszt felújítása után újabb adománygyűjtő kezdeményezést indítottak a sárvári civilek az 1846-ban felállított korpusz megmentéséért.

Tizenháromváros 1902-ben vált a nagyközség, a későbbi Sárvár város szerves részévé. Az 1600-as évek közepén telepítettek át a történelmi Sárvár területére néhány szepességi városból családokat. A lakosság egy tífuszjárvány idején emeltette a feszületet, amelynél mindig van virág – és amely megérett a felújításra. Ismét az összefogás élére állt a Sárvári Kerékpár Egylet.

– Az adakozó segítőket kértük, hogy pénzadományaikat a Sárvári Városszépítő Egyesület által az előző gyűjtés alkalmával létrehozott számlára utalják – mondta Wawrzsák Zsolt, a kerékpáros egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában