Eljárás

2020.12.09. 16:43

Erőszakos többszörös visszaeső rabot ítélt el a bíróság Szombathelyen

A Szombathelyi Járásbíróság zsarolás bűntettének kísérlete miatt az erőszakos többszörös visszaeső vádlottat 2 év fegyházra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A vádlott és rabtársa 2018. október 7-én a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában együtt töltötték jogerős szabadságvesztés büntetésüket. Utóbbi feljelentést tett a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen, hogy ezen a napon a zárkában és a folyosón a körlet felügyelő és a szintes felügyelő bántalmazta, ezt követően pedig az egészségügyi épületben kettő szolgálatban lévő személy ismét bántalmazta. A feljelentés alapján a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség bántalmazás hivatalos eljárásban bűntette miatt nyomozást rendelt el, és az ügyben 2018. november 21-én a vádlottat tanúként hallgatta ki. A terhelt 2018. november 20-án reggel jelezte, hogy beszélni szeretne egy büntetés-végrehajtási alkalmazottal – aki a későbbi sértett lett -, majd a vádlott a zárkája előtt jogtalan haszonszerzés végett azzal fenyegette meg a sértettet, hogy holnap fogják az ügyészségen meghallgatni rabtársának ügyében, és ha nem hoz be neki egy mobiltelefont, akkor terhelő vallomást tesz rá. A sértett közölte a terhelttel, hogy nem fogja megtenni, amit a vádlott kér, majd az esetet haladéktalanul jelentette a feletteseinek. A vádlott fenti cselekményével 50.000 Ft-ot meg nem haladó vagyoni hátrányt kísérelt meg okozni a sértettnek.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője bűncselekmény, illetve bizonyítottság hiányában való felmentés érdekében jelentett be fellebbezést, ezért az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában